Vermijden

Sommige toevoegingen zijn niet getest en van sommige is reeds bekend dat ze giftig en gevaarlijk zijn. Desondanks weerhoudt dit niet veel mensen om het alsnog te consumeren. Wil je gezond eten dan kun je beter bewerkt voedsel vermijden. Tevens is het verstandig om bewerkt voedsel te vermijden als je wil afvallen. De toegevoegde stoffen en suikers hebben grote invloed op jouw gewicht. 

Probeer altijd selectief te zijn en let op de verpakking tijdens het boodschappen doen. Heb je een product voor je in een pakje/blikje/zakje dan moet er bij jou iets beginnen te rinkelen. 

Fun fact: de supermarkten zijn zo ingedeeld dat jij met je karretje en ongeweten lekker door al die bewerkte producten mag lopen voordat je bij de verse producten aankomt. Eenmaal aangekomen bij de verse producten heb jij je alweer laten verleiden en de halve winkel ingeladen in jouw kar. Het leukste is dat als je naar de kassa wilt, je weer terug door diezelfde gangen met bewerkte producten die jouw naam roepen mag lopen. Vandaar dikke tip van ons, loop alleen langs de buitenste rijen als je verse producten wilt en mijd de binnenste rijen.

Probeer eens een maand te eten zonder bewerkte producten. Je gaat je dan stukken beter voelen, je smaak verbeterd en je zult het verschil herkennen tussen chemisch en echt voedsel. 

Terug
Pubmed-afvallen