Mentale gezondheidsproblemen

Het gevaarlijke aan mentale gezondheidsproblemen, is dat je dit niet altijd aan de buitenkant kunt zien. Vele mensen die problemen hebben met hun mentale gezondheid zeggen dat het bijvoorbeeld goed met ze gaat, maar in werkelijkheid is dit niet zo. Voor zulke problemen zijn er vele hulpinstanties die je kunnen helpen met je mentale gezondheid. Denk aan online medische hulp. Je kunt hiervoor ook een online test doen om te kijken of je te maken hebt met een psychische stoornis. Tevens kun je vaak telefonisch contact opnemen met een hulpverlener.
Als je niet goed weet wat er aan de hand is kun je ook altijd langs de huis- of bedrijfsarts gaan. Weet je zeker dat jouw klachten mentaal zijn, dan kun je ook naar een maatschappelijke werker. Deze kun je vinden in een gezondheidscentrum, wijkcentrum of huisarts.
Het kan zijn dat een arts  je vervolgens doorverwijst naar een basis GGZ of gespecialiseerde GGZ.  Bij lichte mentale problemen kom je waarschijnlijk terecht bij een basis GGZ. Bij zware mentale problemen word je waarschijnlijk doorverwezen naar een gespecialiseerde GGZ. 

Zit je dus niet helemaal lekker in je vel? Wacht niet te lang en trek op tijd aan de bel!

Healthy mind

Je kunt ook een aantal dingen zelf doen om je mentale gezondheid te verbeteren:
– Heb een missie en doel in het leven
– Heb een positieve mindset
– Ga vriendschappen aan en onderhoud deze goed
– Probeer niet te veel te stressen dit zorgt voor veel onrust in je hoofd
– Als je een probleem heb pak je deze aan en wacht niet tot die vanzelf weggaat
– Gezond eten

Pubmed-afvallen